
PR si promovare medicala
7 din 10 români nu ajung la medic pentru un control de rutină, iar mai bine de jumătate dintre cei care ajung să facă asta, sunt îndrumaţi de medic ori au nevoie de rezultatul analizelor pentru o adeverinţă ori alte documente, mai ales la locul de muncă.
Romanii stabiliti in strainatate revin in tara pentru proceduri estetice, cursuri de specializare sau pentru servicii stomatologice.
Potrivit ONU, Romania are a doua rata de migratie din lume, dupa Siria. Cifrele neoficiale arata ca sunt peste 4 milioane de romani care locuiesc si muncesc peste hotare, iar majoritatea au intre 25 si 39 de ani.
Surpriza placuta este ca multi dintre ei prefera sa isi cheltuie banii in tara natala, atat pe servicii medicale, cat si pe proceduri de estetica faciala sau urmand cursuri de specializare. De exemplu, 20% dintre cursantele Scolii de Cosmetica si Machiaj Profesional Beauty One din Capitala sunt romance tinere, stabilite in afara, care doresc sa urmeze o cariera in acest domeniu, in tarile in care locuiesc. Ele spun ca prefera cursurile de specializare din Romania datorita calitatii acestora. Scoala este recunoscuta si peste hotare, iar costul cursurilor de cosmetica este convenabil.
De partea cealalta, romancele care au peste 35 de ani revin in Romania pentru proceduri de estetica faciala. Cele mai cautate sunt injectiile cu botox si acid hialuronic sau terapiile de lifting si reconturare faciala. In ceea ce priveste serviciile stomatologice, romanii fac parte din miile de pacienti de peste hotare care se trateaza la noi in tara, datorita preturilor mici, Romania fiind pe locul II in topul celor mai bune destinatii in raport calitate-pret din Europa pentru turism dentar. Daca cu salariul din tara nu isi permiteau lucrari stomatologice complexe, acestea costand peste 1000 de lei, acum situatia s-a schimbat, datorita salariilor din afara.
Numărul româncelor diagnosticate cu cancer de sân şi de col uterin s-a dublat în ultimul deceniu. Este vorba despre persoanele cu vârsta între 30 şi 39 de ani. Aşa se face că una din 1.000 de femei din România dezvoltă cancer de sân sau de col uterin până la 40 de ani, deci la o vârstă foarte tânără.