Începem Ştafeta Sănătăţii! Cele mai frecvente cauze ale mortalităţii, în România, sunt: afecţiunile cardiace, atacul cerebral, cancerul de plămâni (locul 15 în lume), afecţiuni ale ficatului, gripa şi pneumonia, hipertensiunea arterială şi cancerul mamar.

Cele din sfera cardiovasculară au o pondere de aproape 60%. Prin urmare, prevenirea şi politicile susţinute în acest sens se impun. Lipsa lor face ca România să coboare constant în topul speranţei de viaţă, chiar dacă aceasta creşte. În anul 1960, eram pe locul 38 în lume, cu 65,5 ani, pentru ca în 2017 să coborâm pe 90, cu 75 de ani. Pe primul loc este Hong Kong, cu 84,4 ani.

Pe acest fond, al lipsei unei conduite eficiente în ceea ce priveşte controlul de rutină, lansăm campania “#ŞtafetaSănătăţii”, în parteneriat cu Centrul de Sănătate Multifuncţional “Sfântul Nectarie”. Scopul nostru este să informăm populaţia cu privire la analizele, procedurile şi controalele prin care ar trebui să treacă, potrivit sexului şi vârstei, pentru o conduită de prevenire corectă şi completă.

Ivona Roşu

Despre Ştafeta Sănătăţii

Campania #ŞtafetaSănătăţii începe din luna iulie, iar participanţii vor beneficia de reduceri la servicii medicale de prevenire oferite de parteneri. Tot ce trebuie să faci este să intri pe pagina de Facebook a campaniei, AICI: şi să dai SHARE la prima postare! Laşi un mesaj prin care confirmi că ai făcut aceşti paşi şi gata, REDUCEREA este a ta!

PARTENERI

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” oferă 25 de consultații gratuite (per specialitate) pentru cetățenii cu domiciliul în sectorul 6, în cabinetele:

  • ORL
  • Ginecologie
  • Stomatologie

BONUS! Deşi nu este în pachetul de prevenire a afecţiunilor, centrul oferă 25 de consultaţii gratuite de Recuperare Medicală.

Dacia Medical Center

 

ABC Eurodent

OFERA 100 de consultatii GRATUITE, incepand din luna septembrie!

Programari la telefon: 0729 713 023

Vezi cele 4 locatii ale clinicilor, AICI.

Sistemul de sănătate asigură, în primul rând, un beneficiu social care depășește protecția sănătății umane, contribuind la coeziunea socială și la creștere economică. Un control de rutină la medic, chiar dacă nu există motive de îngrijorare în privința sănătății, poate oferi liniște, înainte de toate. Toată lumea știe că orice boală, depistată la debut, poate fi în mare măsură vindecată, iar tratamentul este mai scurt și mai puțin costisitor.

dr. Florin Costache, medic primar medicină generală, Centrul de Sănătate Multifuncţional "Sfântul Nectarie"